Szüret a Tulipánkertben
Utolsó frissítés: 2023.10.03.

🍇🍇SZÜRET A TULIPÁNKERT ÓVODÁBAN🍇🍇

A Tulipánkert Tagintézmény hagyományőrző programjának megfelelően, szüreti mulatságot rendezett. Óvodásaink szüleikkel közösen egy jókedvű, vidám tevékenységekben bővelkedő délelőttöt tölthettek el.

Minden évben a soron következő nagy csoport szolgáltatja a szüreti műsort, melyet kikiáltók, népi rigmusok, őszi versek, énekes népdalok, népi játékok színesítenek.

Már a hét elején ráhangolódtunk a jeles napra a gyerekekkel közösen termést gyűjtöttünk, őszi dekorációkat készítettünk, almát🍎 fűztünk, és szőlőt🍇 szemeztünk. A szüreti programot dúsította Harangozó Rita óvó néni és Tajti Gábor táncbemutatója (a Miklós Néptáncegyüttes tagjai), akik gyönyörű viseletben mezőségi táncot mutattak be. Ezúton is köszönjük, hogy részesei lehettünk előadásuknak. Rita nénitől és Gabi bácsitól néptánclépéseket sajátíthattak el a gyerekek szüleikkel együtt a közös táncház során. Aki elfáradt a táncélményben, az csillapíthatta étvágyát a dajka nénik terülj –terülj asztalkáinál gyümölccsel, édes és sós ropogtatnivalóval.

A szőlő préselése után lehetett megkóstolni a mustot. A kukoricacső 🌽morzsolása is népszerű munkának bizonyult, gyülekeztek is a csutkák a várépítéshez. Itt nem ért véget ám a móka, mert még hátra volt a tökgurítás, almasepregetés vesszőseprűvel, és a dióegyensúlyozás.

Csőszuram nevében szeretném megköszönni a szülők felajánlásait, mellyel megszépítették és támogatták óvodánk szüreti műsorát!

Gusztafik Mariann
óvodapedagógus

Facebook