III. Kék séta
Utolsó frissítés: 2023.04.04.

2007. óta szerveznek világszerte Kék sétákat az Autizmus világnapja alkalmából azzal a céllal, hogy ráirányítsák a figyelmet az autizmussal élő emberek problémáira. A séta, illetve a világnap színe a kék, az elfogadás- együttműködés szimbólumaként.

A Törökszentmiklósi Óvodai Intézmény Tulipánkert Tagintézménye szervezésében lezajlott szimpátia sétához a résztvevők kék színű lufikkal, zászlókkal, szalagokkal csatlakoztak.

Köszönjük a Törökszentmiklósi Óvodai Intézmény, a Hunyadi Mátyás Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola, Óvoda részéről megjelent gyermekeknek, tanulóknak és nevelőknek, valamint családoknak, magánszemélyeknek, hogy velünk voltak, megtiszteltek minket figyelmükkel.

A szemléletváltás az, mely feltétele az autizmussal élő személyek hatékony megsegítésének. Az autizmus tudatosságra szeretnénk felhívni a figyelmet, mely nem csak az autizmus természetének megismerését foglalja magában, de az autizmussal élő személyek elfogadását is.

Theo Peeters szavait idézve: „Az erősnek kell alkalmazkodnia, ez udvariasság kérdése.”

A bejegyzés a Miklós TV képeinek felhasználásával készült. Köszönjük!

Facebook

2024. május 21-24.
ÓVODAI BEIRATKOZÁS