Húsvéti hagyományok
Utolsó frissítés: 2023.04.14.

🐣🐰🥚 Húsvéti hagyományok a TULIPÁNKERT Tagintézményben

A húsvéti ünnepkör népi hagyományainak elsajátítása, a jeles nap előtti ráhangolódással kezdődött óvodánkban.

A gyermekek megismerkedtek a Húsvét szimbólumaival (tojás, locsolóvíz, kalács), húsvéti ételekkel: tojás, sonka, kocsonya, kalács). Még egy élő nyuszit is lehetőségük volt megsimogatni a gyerekeknek. Kedvelt játéktevékenységük volt a csokitojás keresése a fűben és a tojásfa díszítése. Rajzolás, festés, kézimunka, barkácsolás során csodás alkotásokat készítettek a gyerekek.

Hagyományőrző tevékenységünkhöz tartozott a tojás berzselés, amelyre a természetben megtalálható tavaszi növényeket, a festéshez pedig természetes növényi festékanyagot (hagymahéj, céklalé). használtunk fel.

A locsolkodás szokásának átörökítéseként a fiúk nagyon szép locsolóverssel és kölnivel, míg a kislányok húsvéti tojásokkal teli kiskosarakkal, valamint díszített vendégváró asztalkával készültek a dajka nénik segítségével. A szülőkkel és a gyerekekkel eltöltött vidám kreatív kézműves húsvéti játszóház kedvelt délutáni program volt óvodai közösségünkben. Örömmel és köszönettel vettük a nagyszámú szülői részvételt és támogatást, mellyel segítették az ünnepet ünneppé varázsolni! 🥰

Tulipánkert Tagintézmény nevelőközössége

Facebook