Fontos közlemény
Utolsó frissítés: 2022.01.04.

Kedves Érintett Szülők!

👉A gyermekek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a hatodik életévüket betöltik, tankötelessé válnak.

👉Indokolt esetben a gyermek, A SZÜLŐ ÍRÁSBELI KÉRELMÉRE, az Oktatási Hivatal döntése alapján további egy nevelési évig óvodai nevelésben vehet részt.

👉Azok a szülők, akik nem szeretnék, ha tankötelessé váló gyermekük 2022 szeptemberében elkezdje az iskolát, kérvényüket 2022. január 18-ig küldhetik el az Oktatási Hivatalnak.

👉Aki ezt a határidőt lekési, később már NEM kérheti az iskolakezdés halasztását, utólag már nem gondolhatja meg magát, vagyis akinek a kérelmére rábólintott az Oktatási Hivatal, nem dönthet úgy, hogy szeptemberben mégis elkezdik az iskolát – még akkor sem, ha az áprilisi általános iskolai beiratkozásig sokat fejlődik gyermeke.

👉A kérelmet Ügyfélkapun vagy postán lehet benyújtani, e-mailben nem.

👉Részletes tájékoztatást és segítséget a gyermekük óvodapedagógusaitól kaphatnak, forduljanak hozzájuk bizalommal!

A tájékozódást, az önálló ügyintézést az alábbi linken található információk is segítik.

https://www.oktatas.hu/kozneveles/tankotelezettseg/tankotelezettseg_halasztasa

Ovis hétköznapok

Tavaszi Galéria megnyitó

Tavaszi Galéria megnyitó

Ovi Galériánkban idén tavasszal egyik kedves nagymamánk, Tóth Zsigmondné Erzsike néni horgolt alkotásai láthatók. A kiállítás megnyitóján a Maci nagycsoportosai, -köztük unokája- köszöntötték az alkotót, aki ezután megismertette a gyermekeket a horgolás technikájához...

bővebben
Víz világnapja

Víz világnapja

Óvodánkban a VÍZ VILÁGNAPJA minden év március 22-én megtartott esemény. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára. Csoportjaink, a gyermekek fejlettségi szintjének megfelelően komplexen, több szempontot figyelembe véve,...

bővebben